Camilla Läckberg

Författare

Camilla Läckberg är civilekonomen som bytte karriär och blev Europas deckardrottning eller den Svenska noir. Camilla debuterade 2003 med kriminalromanen Isprinsessan i hennes Fjällbacka serie som har pågått i över 10 år. Hon har även andra bokserier som Fayes hämnd samt hennes nya deckartrilogi Box-serien. 2020 she created her first TV-series Lyckoviken.

 

Hennes böcker har blivit distribuerade i över 60 länger och sålt över 29 miljoner exemplar. Hon är den sjunde mest lästa författaren i Europa och har många fans i Spanien, Frankrike, Danmark, Norge, Polen, Storbritannien, Argentina, Mexiko och USA för att nämna några. Under åren har honom också skrivit och publicerat ett flertal barn- och kokböcker.

Alexander Karim

Skådespelare

Alexander Karim är en skådespelare som har varit involveras i över 60 produktioner i film och TV. Allt från indiefilmer under Dogmaerans guldålder till huvudroller i Hollywoodproduktioner som Tyrant, Double play och Dying of the light där han spelade mot Nicolas Cage bland andra.

 

Hemma i Sverige har han gjort uppmärksammade roller på både teater och film. Titelrollen i Stockholm stadsteaters mycket framgångsrika uppsättning av Shakespeare in love, Vanheden i Jönssonligan – Den perfekta stöten och titelrollen i succéserien The Lawyer, där han även nominerades till Tv-kristallen för bästa manliga skådespelare. Och mycket mer.

Baker Karim

Regissör

Baker Karim kallades Filmens Punkare när han kom ut med sin första film Fyra Kvinnor år 1999. Sedan dess har han rört om i filmsverige och vägrat gå mainstream. Med filmer som räcker fingret åt etablissemanget har han ständigt sökt nya vägar att göra film på sitt sätt.

 

Baker Karims filmer har nominerats i Cannes, Nordiska Filmpriset, Guldbaggen och på ett stort antal utländska festivaler och priser. Hans TV-serie Familjen Babajou nominerades till TV- kristallen.

Helene Hillerström Miksche

VD

Helene Hillerström Miksche har jobbar med film och television i nästan 30 år. Hon startade sin karriär på Sveriges största privata utsändande TV4 som bolagsjurist och juristchef.

 

Nästa halvan av hennes karriär har hon arbetat som advokat med mycket inflytelserika media- och techföretag och kändisar, både svenska och internationella. Innan hon gick med Bad Flamingo som VD och delägare arbetade hon med företagets produktion av Glaciär.

Om oss

Bad Flamingo Studios är ett kreativt och innovativt produktionsbolag baserat i Stockholm, som producerar berättelser som sträcker sig över hela världen. Som grundare med tre olika bakgrunder besitter vi olika kompetenser. När vi möts uppstår kreativ kemi och nya idéer växer fram som vi vill dela med oss av på ett nytänkande sätt.

Vi har ett permanent intresse för film. Därför skapade vi Bad Flamingo Studios, för att vi själva vill kunna skapa och producera filmer med egen kontroll över produktionen och förena människor genom våra berättelser. Vi vill visa vägen framåt genom att lyfta andra typer av filmer än de som dominerar idag på marknaden och bjuda in andra kreatörer till vår visionära värld. Och tillsammans jobba mot att bryta filmbranschens normer och barriärer.